Direktlänk till inlägg 17 oktober 2008

Farmors bak

Av Per - 17 oktober 2008 08:41

Äldste sonen rehabiliterar sin vad.

Det betyder att den tid, varje dag, som tidigare gick åt till träning nu har blivit fritid.

Han slipper alltså fara runt som en skållad iller för att hinna med allt och kan, i stället, lägga sig på sängen och zappa in en kanal där Bostons röda strumpor spelar baseboll. Eller om det är amerikansk fotboll. Jag kan inte reglerna i någondera.

Sonen klarar galant en så slapp eftermiddag. En dag. Högst.

Nu har han mailat och berättat att han och värdmamman ska ägna några eftermiddagar åt att baka. Jag tror mig veta arbetsfördelningen. I alla fall vem som är ansvarig för att rensa skålarna från smet.

Han vill ha två recept.

Två favoriter.

Det ena är farmors grahamsskorpor. Jag har kallat dem för Grandma’s rusk bisquits of graham flour. Det kanske blir en succé i staterna.

Det andra är fudge. Ni vet sådan där kolaliknande godis som de flesta nöjer sig med att fixa till jul.

Jag googlar för att hitta lämpligt recept och får direkt upp en sida där jag läser följande.

”I USA är fudge enormt populärt. Inte undra på, fudge har en mjuk och läcker…” och så vidare.

Att skicka ett recept på fudge till fru deWeese i Connecticut är alltså samma sak som att lära henne göra corned beef eller chicken wings.

Inom kort ska jag avlägga besök i både England och Tyskland.

Jag tror jag ska ställa mig på Trafalgar Square och basunera ut det lämpligaste sättet att tillreda fish and chips. Och sedan ska jag grilla bratwurst utanför Hauptbahnhof i Frankfurt.

Det är tveksamt om det skulle bli så lyckat.

Jag får helt enkelt döpa om fudgen till Grandma’s old fashion christmas candy.

Om sedan resultatet blir något de känner igen kan ju inte jag hjälpa.

 
 
Ingen bild

Jan S

23 oktober 2008 19:50

Tja du har rätt man ska ju inte slå in öppna dörrar. Det vore som om jag skulle bjuda på Bullens pilsnerkorv nästa gång vi åker på Hallands tredagars med din husvagn. Eller hur? Och passningen var väl bra, fundera på den du!

 
Ingen bild

Per

23 oktober 2008 22:34

Hallands tredagars och Bullens är tradition. Bryt inte den. Snålvattnet rinner redan.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Per - 18 november 2008 09:39

Jag har bestämt mig för att flytta.Jag har inte berättat något för mina söner än.Tänkte de kan få läsa det här.Därmed blir detta också mitt allra sista blogginlägg.Här.Det är alltså bloggen jag ska flytta. Häng gärna med. Till www.metrobloggen.se/hal...

Av Per - 17 november 2008 19:40

Yngste sonen har bett mig blogga. Han är nämligen sprickfärdig av stolthet. Jag har en inbyggd mikrovågsugn av märket Whirlpool. Vanligtvis så visar ugnens display aktuellt klockslag. Det är väldigt praktiskt när man sitter med en kopp kaffe ...

Av Per - 16 november 2008 17:08

Sedan jag fick min nya soptunna har jag blivit en hejare på återvinning. Jag känner att jag håller på att rädda världen. Polarisen kommer inte att smälta. De som köpt de nya, flashiga lägenheterna med sjönära läge behöver inte oroa sig för att ...

Av Per - 14 november 2008 15:06

Jag arbetar i Mac.Jag säljer alltså inte hamburgare utan jag har en sådan dator, i stället för PC.Till min Imac hör en mycket fiffig datamus, med en kula som gör att man kan scrolla åt alla håll. Eller rättare sagt, kunde.Min fungerar inte längre. Ef...

Av Per - 13 november 2008 17:55

Idag har jag fått 31 mail. Det är kanske ett mått på hur mycket man har att göra. I varje fall i mitt jobb. Det finns säkert de som har fullt upp utan att ha fått ett enda mail. Eller utan att ens ha dator på jobbet. Jag har mitt kontor hem...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards